Diepvries - Koelvers - Food - Dranken - Non-food
Walserij 44, 2211 SL Noordwijkerhout T 0252 700 200 • E info@broekhuyzen.nl

SUP-Regelgeving per 1 juli 2023

19 juli 2023 We informeren u graag over de belangrijke veranderingen, en zetten het voor u op een rijtje!

Zoals bij de meeste inmiddels bekend, is de SUP wetgeving per 1 juli 2023 veranderd. Hierbij kunnen onduidelijkheden ontstaan over de bedragen en termen die hierbij komen kijken. We zetten de belangrijkste punten even op een rijtje:

- SUP-artikel: Voor artikelen die onder de SUP-wetgeving vallen, geldt dat er per 1 januari 2023 een verplichte toeslag moet worden betaald. Deze toeslag bedraagt (ongeacht de vorm of omvang) voor alle artikelen hetzelfde, namelijk €2,30 per 1000 stuks. Om het overzichtelijk te maken hebben we in de artikelomschrijving van deze artikelen duidelijk aangegeven of het een SUP-artikel betreft. Deze artikelen zijn te herkennen aan de toevoeging (SUP-artikel). Voor deze artikelen geldt dat er per 1 juli 2023 een meerprijs in rekening moet worden gebracht bij afhalen of bezorging.

- Bevat plastic: Voor artikelen die niet onder de SUP-wetgeving vallen, maar wel plastic bevatten, geldt geen verplichte toeslag. Wel is het bij deze artikelen verplicht om per 1 juli 2023 een meerprijs in rekening te brengen bij afhalen of bezorging. Ter verduidelijking hebben we in de artikelomschrijving van deze artikelen aangegeven of het artikel een plastic component bevat. Deze artikelen zijn te herkennen aan de toevoeging (bevat plastic).

- Richtbedragen voor de meerprijs: Er wordt geadviseerd om een meerprijs te rekenen van €0,25 voor een milkshake/drinkbeker, €0,50 voor een maaltijd in een vormvaste verpakking, en €0,05 voor een vormvaste portieverpakking. De meerprijs dient apart zichtbaar te zijn op de kassabon en mag niet in de prijs worden verwerkt.

- Bring your own: Ondernemers met een horecabedrijf waar klanten hun eten of drinken afhalen of laten bezorgen zijn per 1 juli 2023 verplicht om een meerprijs in rekening te brengen voor iedere beker, bord of bakje voor éénmalig gebruik. Daarnaast moeten ondernemers een herbruikbaar alternatief kunnen aanbieden of moet er een ‘bring your own’ mogelijkheid zijn. De consument is zelf verantwoordelijk voor de hygiëne van het voedsel vanaf het moment dat deze het voedsel aannneemt in een eigen verpakking. Meegebrachte verpakkingen mogen geweigerd worden als deze er niet schoon uitzien.

- Plasticvrij: Een alternatief kan bestaan uit 100% plastic-vrije producten gemaakt van bijvoorbeeld papier, karton, hout of suikerriet. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

© 2024 Broekhuyzen Horecagroothandel • Privacy & cookies • Webontwikkeling: 2nd Chapter