Diepvries - Koelvers - Food - Dranken - Non-food
Walserij 44, 2211 SL Noordwijkerhout T 0252 700 200 • E info@broekhuyzen.nl

Hofleverancier bij Koninklijke beschikking

13 november 2018

Als eerste horecagroothandel ontvangt Broekhuyzen het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’

Familiebedrijf sinds 1918

De oprichter van het familiebedrijf Maljard Broekhuizen, is in 1918 begonnen met het telen en verhandelen van aardappelen. Zijn 2 zonen Simon en Cees zijn daarnaast in de jaren 60 een fritesvoorbakkerij begonnen. Met de ‘Broekhuyzen’ frites en aardappelproducten hadden de 2 ondernemers een sterke troef in handen. Regionaal heeft het familiebedrijf hiermee zijn naam en faam verworven. In de jaren 70 kwam Maljart, de zoon van Simon in de zaak. Hij zorgde in de jaren 80 en 90 voor de introductie van snacks, ijs, frituurvetten en sauzen die samen met de frites aan de horeca in de regio met de grootst mogelijke service werden bezorgd. De basis voor de horecagroothandel was gelegd. In 1992 is de fritesvoorbakkerij afgestoten en werd de Broekhuyzen frites vervolgens door een speciaal geselecteerde partner in België geproduceerd. Inmiddels zijn wij, Rick en Joyce de Heij, schoonzoon en dochter van Maljart, sinds 2008 de eigenaren. Rond 2000 zijn wij beide in het bedrijf komen werken en hebben op onze beurt het familiebedrijf in alle opzichten verder ontwikkelt. Vanuit klantgericht ondernemen is Broekhuyzen Horecagroothandel ondertussen een bezorgende partner voor horeca en grootverbruikers en kunnen onze klanten rekenen op de hoogst mogelijke service, kwaliteit en gedegen adviezen m.b.t. assortiment en bijbehorend rendement.

Onze ontwikkeling van verleden tot heden in een notendop. Een geschiedenis waarin iedere generatie zijn eigen bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van ons familiebedrijf.

En toen was het ergens midden 2017 en bestaan we bijna 100 jaar. Een enorme mijlpaal en denk je er samen over na wat we daarmee gaan doen. Allereerst denk je natuurlijk aan een jubileumfeest voor met name onze klanten en medewerkers. Maar dan ga je erover praten en word je ineens enorm gestimuleerd om het predicaat tot ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ aan te vragen. Een strenge procedure van zeker een jaar waarvan de uitkomst allerminst zeker is. Je wordt als bedrijf op veel vlakken echt heel kritisch onder de loep genomen. De aanvraag moet aan bepaalde harde voorwaarden voldoen en diverse instanties komen over de vloer voor controles. Met de billen bloot zullen we maar zeggen. Tenslotte is het de Koning zelf die besluit of deze eretitel wordt toegekend of niet. Een titel die na deze procedure dan ook nog alleen wordt toegekend aan bedrijven die een vooraanstaande positie in hun regio innemen en waarvan de bestuurders van onbesproken gedrag moeten zijn. Hoe bijzonder en wat een waardering als het zou lukken!

De eerste stap in de procedure is de aanvraag indienen bij de gemeente waarin je gevestigd bent. Wij werden op het gemeentehuis van Noordwijkerhout door burgemeester Goedhart hartelijk ontvangen en hij stelde zich samen met zijn ambtenaren erg enthousiast en betrokken op. Na de officiële aanvraag konden we niets anders doen dan afwachten en natuurlijk de betrokken instanties zo goed mogelijk van dienst zijn. We hadden al begrepen dat het verlossende antwoord tot 2 weken voor de jubileumdatum op zich kon laten wachten. Dit betekent dat je voor de jubileumviering rekening moet houden met 2 scenario’s. Gelukkig kregen wij het verlossende antwoord een kleine 4 weken van te voren en konden we ons volledig storten op de viering met de eretitel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Fantastisch!

Maandag 12 november hebben wij ons 100-jarig jubileum en het verkrijgen van de eretitel, ontvangen uit handen van Commissaris van de Koning Jaap Smit, groots gevierd met ons team, klanten, leveranciers en natuurlijk familie en vrienden. Zonder hun hadden wij deze mijlpaal nooit kunnen bereiken. Daarvoor willen wij hun allemaal via deze weg nogmaals bedanken. Zeker onze trouwe klanten zijn we dankbaar. Zonder hun hebben wij geen bestaansrecht en hadden we die 100 jaar nooit gehaald.

Wij zijn trotse ondernemers! Na zo’n geschiedenis, van aardappelhandelaar tot fritesvoorbakkerij, van fritesvoorbakkerij naar horecagroothandel. Beloont met deze eretitel! Daarbij zijn wij de eerste horecagroothandel die deze titel mag dragen. Dat maakt het voor ons nog specialer. Dit motiveert enorm en onderstreept dat we als echt familiebedrijf regionaal onderscheidend en van grote toegevoegde waarde zijn voor onze klanten.

Met dank,

Rick en Joyce de Heij

© 2024 Broekhuyzen Horecagroothandel • Privacy & cookies • Webontwikkeling: 2nd Chapter