Diepvries - Koelvers - Food - Dranken - Non-food
Walserij 44, 2211 SL Noordwijkerhout T 0252 700 200 • E info@broekhuyzen.nl

Historie

Broekhuyzen BV is in 1918 opgericht als aardappelhandel, gevestigd aan de Herenweg 301 in het gebied "de Klei" te Noordwijk.

Bij bloembollenbedrijven in Noordwijk en omstreken huurde Broekhuyzen grond om de aardappelen te telen. De oogst werd met paard en wagen opgehaald en verhandeld. Korte tijd later werden paard en wagen vervangen door een vrachtwagen met massieve banden (de Faun) en in 1927 was Broekhuyzen één van de eerste in Nederland die bij DAF een trailer kocht.

Omdat de grond van de bloembollenbedrijven uitgeput zou raken door de aardappelteelt, moest er steeds verder weg grond gehuurd worden en zo kwam Broekhuyzen terecht in de Anna Paulownapolder, waar in Breezand een nieuw bedrijf werd gesticht.

Aan de Herenweg is in de jaren '60 de opslag van de aardappelen veranderd in een frites-voorbakkerij. De aardappelen werden met de hand geschrapt en gesneden en verder verwerkt tot frites. Toen Broekhuyzen maar bleef groeien is de omschakeling gemaakt naar een machinepark waar de 150 elektro-motoren van 07.00u tot 17.00u aan één stuk doordraaiden. Het proces vanaf het moment dat de Bintjes binnen kwamen tot verse voorgebakken frites nam 50 minuten in beslag.

In de jaren '70 en '80 werd naast de frites ook begonnen met de handel in snacks, vetten, sauzen en ijs. De basis van de huidige groothandel werd gelegd en in 1992 is besloten om de productie van de frites uit te besteden en de focus volledig te richten op de groothandel. Broekhuyzen heeft zich vanaf dat moment met succes als doel gesteld om zijn diversiteit aan klanten met een aansluitend assortiment en de best mogelijke service te bedienen. De groei die dit met zich meebracht heeft in 2012 geresulteerd in een bedrijfsverhuizing naar de Walserij 44 te Noordwijkerhout. Een schitterend ruim pand met mooie mogelijkheden.

Broekhuyzen blijft zich ontwikkelen, maar wat onveranderd blijft zijn de traditionele waarden die horen bij een familiebedrijf. Deze worden ook door de huidige en tevens 4e generatie gewaarborgd en verder uitgediept om de klanten maximaal te kunnen blijven ondersteunen. 

© 2022 Broekhuyzen Horecagroothandel • Privacy & cookies • Webontwikkeling: 2nd Chapter