Diepvries - Koelvers - Food - Dranken - Non-food
Walserij 44, 2211 SL Noordwijkerhout T 0252 700 200 • E info@broekhuyzen.nl

Historie

In het jaar 1918 is Broekhuyzen BV opgericht als aardappelhandel, gevestigd aan de Herenweg 301 in het gebied "de Klei" in Noordwijk 

Broekhuyzen huurde grond bij bloembollenbedrijven in Noordwijk en omstreken om de aardappelen te telen. De oogst werd met paard en wagen opgehaald ern verhandeld. Een korte tijd later werden paard en wagen vervangen door een vrachtwagen met massieve banden (de Faun) en in 1927 was Broekhuyzen één van de eersten in Nederland die een trailer kocht bij DAF.

Bij aardappelteelt raakt de grond op een gegeven moment uitgeput. Daarom moest er steeds verder van de vestiging weg grond gehuurd worden om te telen, waarna Broekhuyzen terecht kwam in de Anna Paulownapolder. Hier werd in Breezand een nieuwe bedrijf gesticht.

 

Aan de Herenweg is in de jaren '60 de opslag van de aardappelen veranderd in een frites-voorbakkerij. Hier werden aardappelen met de hand geschrapt, gesneden en verder verwerkt tot frites. Toen Broekhuyzen maar bleef groeien is de omschakeling gemaakt naar een machinepark waar de 150 elektro-motoren van 07:00u tot 17:00u aan één stuk doordraaiden. Het proces vanaf het moment dat de Bintjes binnenkwamen, tot vers voorgebakken frites nam 50 minuten in beslag.

 

In de jaren '70 en '80 begon naast de frites ook gehandeld te worden in snacks, vetten, sauzen & ijs. De basis van de huidige groothandel werd gelegd en in 1992 is besloten om de productie van frites uit te besteden en de focus volledig te richten op de groothandel. Broekhuyzen heeft zich vanaf dat moment, met succes, als doel gesteld om zijn diversiteit aan klanten een aansluitend assortiment met de best mogelijke service te bieden. De groei die dit met zich meebracht heeft in 2012 geresulteerd in een bedrijfsverhuizing naar de Walserij 44 te Noordwijkerhout. Een schitterend pand met mooie mogelijkheden.

Broekhuyzen blijft zich ontwikkelen, maar wat onveranderd blijft zijn de traditionele waarden die horen bij een familiebedrijf. Deze worden ook door de huidige en tevens 4e generatie gewaarborgd en verder uitgediept om de klanten maximaal te kunnen ondersteunen.
© 2023 Broekhuyzen Horecagroothandel • Privacy & cookies • Webontwikkeling: 2nd Chapter